top of page
maanensboern_3D.png
UDSOLGT
MÅNENS BØRN

ISBN 978-87-93076-98-3

Genre:

Dark fantasy, Paranormal romance, Gys, Spænding, Young Adult (YA)

 

Handling:

Den 18-årige Stella har aldrig forstået, hvorfor hendes forældre forlod hende. Hun er opvokset hos sin enlige, omrejsende onkel Peter, men den rodløse tilværelse har aldrig givet hende chancen for at knytte nære bånd eller forstå sin identitet.

Da Peter bliver ansat på det velrenommerede stutteri Hope Heste, flytter Stella med. Her falder hun for den charmerende Andrew Hope, men det bliver hurtigt hans tilknappede storebror Thomas, hun forelsker sig i. Stella erfarer dog snart, at brødrene skjuler en dyster hemmelighed: Thomas er varulv.

 

Stellas tilværelse forandres drastisk, da hun opdager, at hun er gravid. Ingen ved hvem af brødrene, der er faren, men en monstrøs gruppe fanatikere vil for enhver pris forhindre hende i at føde Thomas' barn. Og mens Stella kæmper for sin overlevelse, lærer hun langsomt mere om sin fortid. En fortid, der kommer til at have altafgørende betydning for fremtiden ...

 

Uddrag:

Manden vendte sig skælvende. Knoglerne knækkede genkendeligt. "Er du Stella? Barn af månen?"

Jeg bakkede rædselsslagen. Månen var som syre, der ætsede huden. Jeg ville skrige, men Sassoluna strakte sig kraftfuldt og gav mig ingen luft.

De fem mænd rystede. De stirrede mod min mave, mens rystelserne blev voldsommere. Jeg lyttede til de dyriske lyde som driftige ekko i mig selv. Jeg forstod tonen uden at forstå sproget.

"Månebarn," hviskede manden opløst og lod blikket bore sig ind i mit. "Kredsen idømmer dig døden!" Han stønnede forpint og rev T-shirten åben. Minuttet efter overtog månen magten og udslettede alt. Fem skikkelser krummede sig sammen og rejste sig frygtindgydede i skrækkelige hyl.

 

Sider:

355 - Paperback

 

Læsermålgruppe:

Fra 13 år.

 

Udgivet på Forlaget mellemgaard, 2013

ANMELDELSER:

 

**** 4/5 stjerner

"Sproget fangede mig med det samme, og da jeg først var gået i gang med bogen, havde jeg svært ved at lægge den fra mig ... Og jeg vil klart anbefale bogen til jer, der gerne vil have noget fantasy med overnaturlige væsner."

Læsehesten: http://laesehestendks.wordpress.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Man bliver suget ind i bogen og kommer først fri når sidste side er læst ... En fremragende bog som får min varmeste anbefaling. LÆS DEN ..."

SAXO: http://saxo.com/

BAG OM MÅNENS BØRN  
Jeg skrev manuskriptet til Månens børn i slutningen af 2012, mens jeg stadig arbejdede på Nattens Sanger. Det kriblede i fingrene for at skrive om varulve, og jeg havde fået en indskydelse til en historie, der involverede et sammenhold mellem to brødre. Titlen, Månens børn, havde længe figureret i mit baghoved, og ordene havde fået en masse spændende associationer til at vokse frem. Som i mine øvrige historier var der ikke meget, der var gennemtænkt på forhånd, men når jeg først kommer i gang med at skrive, sætter dominoeffekten ind, og så skriver historien faktisk sig selv.
 
Hovedpersonen Stella og hendes karakter var meget usikker for mig i begyndelsen. Hvor gammel skulle hun være? Hvor selvstændig? Hvor aktiv? Og måske var det i virkeligheden usikkerheden, der var afgørende for mit valg af hendes fremstilling.
Månens børn er skrevet i 1. person, hvilket betød, at jeg måtte krybe helt ind under huden på Stella og se verden med hendes øjne. Hendes opvækst og tankeverden har ikke mange paralleller til mit eget liv, men dybest set handler Månens børn om at vokse op og blive selvstændig - klassisk teenagerproblematik, hvor modning og løsrivelse er emner, som de fleste kan forholde sig til.
 
Stellas følelsesliv er meget stormfuldt, og hun lever langt mere i følelserne end i logikken. Hun er en forvænt og passiv person, der er vant til at have en autoritetsfigur, at læne sig op ad - samtidig vil hun gerne leve på sine egne betingelser og selv bestemme over sin tilværelse.
 
Andrew og Thomas' figurer var langt mere simple for mig at skildre, og jeg tvivlede aldrig på deres plads i historien. Deres modsætninger skulle skabe en dynamik i trepartsdramaet, og samtidig skulle deres sammenhold være bærende for historien.
Uanset om man bryder sig om Thomas og Andrew eller ej, kan de fleste sikkert nikke genkendende til Stellas følelser for brødrene. Som teenager er det svært at gennemskue, hvem der er den rette person for en, når der er flere gode kandidater, men man mangler livserfaring at sammenligne ud fra. For at komplicere historien yderligere opstod ideen om Stellas graviditet. For mig var det den følelsesmæssige nemmeste del at forholde sig til, selv om Stellas oplevelse er af en noget anden karakter end min egen.
 
Bryan opstod faktisk først langt inde i skriveprocessen. Jeg manglede en figur, der kunne trække Stella ind i Kredsen, og samtidig tydeliggøre skellet mellem varulvens menneskelige side, hvor handlinger og beslutninger er styret af følelser og fornuft, og den dyriske side, hvor varulven er underlagt instinkter. Samtidig er Bryan med til at få Stellas moderkærlighed til at fremstå stærkere, da hun trods alt vælger at tilsidesætte sine følelser for at beskytte barnet.
 
Historiens øvrige persongalleri var nærmest uundgåeligt. Da jeg først havde fastsat Stellas alder, gav resten faktisk sig selv. Der skulle være nogle forældre og en onkel, der kunne være stedfortræder. Der skulle være en veninde og kærligheden til en udvalgt ven. Og så skulle Stella bruge en omsorgsfigur i forbindelse med sin graviditet.
 
Historiens åndelige dimension blev først rigtig klar for mig, da jeg skrev de sidste kapitler. Og således endte det også med, at bogen fik en uventet slutning ... 
bottom of page