top of page
SS omslag 3D.jpg
SKYGGESIDER

ISBN 978-87-588-2091-0

 

Genre:

Dark fantasy, Magisk realisme, Gys, Spænding, New Adult (NA)

 

Handling:

Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed?

 

Tricias tvillingesøster har begået selvmord.

Forældrene taler ikke om det, eller om den spiseforstyrrelse Tricia har

levet med siden barndommen.

 

I et forsøg på at flygte fra virkeligheden finder Tricia trøst i fantasier om en mand.

Fantasierne udvikler sig til drømme, og da en mystisk flaske dukker op og drager hende med velvære, trækkes Tricia længere og længere ind i en parallel opfattelse af virkeligheden.

Flere unge kvinder begår selvmord omkring hende, og snart må Tricia sande at det livstruende mareridt har diabolske rødder i hendes egen barndom. 

 

Uddrag:

„Tricia ..." klynkede Emily og tog fat i hendes hånd.

Tricia så ned på deres hænder. Ens, bløde barnehænder der flød sammen og blev ét. Så fik hun øje på en skikkelse i mørket og drejede rundt på hælen. Emilys hånd forsvandt fra hendes, og Tricia gav sig til at løbe.

„Neeej!" skreg hun og hørte hans stemme runge vredt.

„Tricia ..." råbte han. „Tricia, du kan ikke gemme dig ..."

Tricia løb forvildet gennem mørket. Så med ét faldt hun.

Endeløst.

 

Sider:

280 - Hardback

 

Lydbog:

6 timer og 8 min.

 

Læsermålgruppe:

Fra 14 år.

 

Udgivet på Forlaget Tellerup, 2015/ AV Forlaget, 2015

SKYGGESIDER er blandt 'Årets bedste fantasy-bøger fra 2015'!
Ereolen.dk

ANMELDELSER:

 

"Sproget er glimrende, og det er fedt, at forfatteren holder læseren til ilden med en urovækkende og hjernevridende handling, som kræver at man holder vejret fra start til slut."

Litteratursiden: http://litteratursiden.dk/

***** 5/5 stjerner

"Hun havde mig helt ude på stolekanten, forpustet, angst, desperat og med hamrende hjerte."

Andrups Bookshelf: http://andrupsbookshelf.com/

 

********** 10/10 stjerner

"Bogen er virkelig gennemtænkt."

Bookeater.dk: http://bookeater.dk/

 

****** 6/6 stjerner

"Skyggesider er en helt unik fortælling der er meget anderledes end noget jeg har læst før."

Sabrina's blog: http://sabrinasblog.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Hele vejen i gennem bogen har hun læseren i sin hule hånd."

Bachs bøger: http://bachsbooks.blogspot.dk/

 

***** 5/5 stjerner

"Jeg er begejstret for historiens korthed, der leverer fra første til sidste side og ikke spilder tiden."

Nena Skov: http://nenaskov.wordpress.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Historien er intens, dragende og ikke mindst en sand gyser."

Xenia's Bogblog: http://xeniasbogblog.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Bogen er helt igennem skøn læsning."

Lunas kaffekrog: http://lunaskaffekrog.blogspot.dk/

**** 4/5 stjerner

"Jeg har aldrig oplevet en så ubehagelig læseoplevelse, på den fede måde."

Bogslottet: http://bogslottet.wordpress.com/

**** 4/5 stjerner

"... bogen er velskrevet, siderne vender sig selv og den er rigtig spændende."

Forestilling om paradis: http://forestillingomparadis.blogspot.dk/

**** 4/5 stjerner

"Det er uden tvivl en virkelig speciel læseoplevelse."

Wondrous Bibliophile: http://wondrousbibliophile.blogspot.dk/

**** 4/5 stjerner

"Jeg blev suget ind i historien, blev en del af den."

BogormenOgMig: http://bogormenogmig.wordpress.com/

**** 4/5 stjerner

"Det her er en af hendes hidtil største og mest nervepirrende værker, og nu hvor jeg har læst den, kan jeg godt forstå at den er blevet rost til skyerne."

Læsehesten: http://www.laesehestendks.wordpress.com/

***** 5/5 stjerner

"Jeg har aldrig læst en bog som Christina Bondes ”Skyggesider”, og jeg var virkelig imponeret."

Eva Lucia: https://evaluciamusicandliterature.wordpress.com/

**** 4/5 stjerner

"Den er utrolig gennemført."

Bogpoeten: http://www.bogpoeten.dk/

**** 4/5 stjerner

"En bog med et godt sprog der virkelig fik  mig til at danne vilde billeder på nethinden."

Julie The Book Cat: http://juliethebookcat.blogspot.dk/

BAG OM SKYGGESIDER

’Har du nogensinde forvekslet drømme med virkelighed?’ Det var ordene, der gentog sig i mit hoved, da jeg i foråret 2015 skrev manuskriptet til Skyggesider. Ord der dannede grundlag for historiens handling og som efterhånden blev slogan for den færdige bog.

 

For hvor skarp er egentlig grænsen mellem vores drømmeverden og det faktuelle liv? Og hvilke sider af vores personlighed afspejles i drømmene?

 

Drømmetydning beskrives i Sigmund Freuds psykoanalyse, som koncentrerer sig om forståelsen af drømmene i relation til oplevelser i barndommen. Carl Gustav Jungs dybdepsykologi koncentrerer sig mere om drømmenes mening for fremtiden, men specielt Jungs skyggeteori gav mig stof til eftertanke og blev omdrejningspunktet for min historie. Teorien beskriver ’skyggen’, som kendetegner de sider af personligheden, mennesket ikke vil vedkende sig og manifesterer sig som ubevidste handlinger, følelser og væremåder, der ikke er forenelige med samfundets normer. Med udgangspunkt i skyggen som dybdepsykologisk begreb skabte jeg de karaktertræk, som udgør vores hovedperson Tricia.

 

Tricias indre kamp og fornægtelse kommer ikke kun til udtryk i drømmene. Også i det vågne liv præger skyggerne hverdagen. I et forsøg på at opnå kontrol over sit følelsesliv lever Tricia med en spiseforstyrrelse. Anoreksien danner ikke temaet for historien, og sygdommen beskrives ej heller i detaljer, men den er medvirkende til at skildre de store forandringer, Tricia gennemgår i fortællingen.

 

Katolicisme spiller en væsentlig rolle i historien, og min viden om trosretningen og den katolske kirke krævede grundigt forarbejde. Også de astronomiske forklaringer om nordlys, og de fysiske og kemiske fakta om euforiserende stoffer blev indhentet via research.

 

Historiens persongalleri tjener hver især til fremstillingen af Tricia. Jeg tror, at mange kan identificere sig med Tricias familiære forhold. Kærligheden og bekymringerne for sønnen Silas, det hårdtprøvede forhold til manden Steven og hverdagens forjagede udfordringer. Ligesom Tricias relation til veninden Maria, vennen Daniel og chefen på jobbet belyser forhold, som mange sikkert kan genkende.

 

Den dæmoniske vinkel var temaet fra begyndelsen, men ideen voksede samtidig med den religiøse research. De syv dødssynder er hver tilknyttet en fysisk form, en dæmon, der forstærker effekten af selve synden, og da det var min hensigt at en dæmonisk magt skulle bidrage til suspensen, var de syv dæmoner oplagte valg. Men hvor dødssyndens dæmon repræsenterer et selvstændigt åndsvæsen, findes det dæmoniske også i mennesket. Sammenholdt med skyggeteorien kunne jeg således arbejde med en dæmonisk dimension både i Tricias indre kamp, men også i de omstændigheder der skaber historiens plot.

 

Jeg brugte omkring tre måneder på at skrive manuskriptet til Skyggesider, og historien er den første, jeg har skrevet som 3. person fortælling.

Skyggesider er dark fantasy i et nervepirrende psykologisk spil. Historien roder med din virkelighedsopfattelse og efterlader dig måske med spørgsmålet: Hvor stærk er min egen vilje til selverkendelse?

 

Bogomslaget til Skyggesider

Nordlyset krævede sin plads på omslaget til Skyggesider. Betagende og smukt, men samtidig giver det anledning til en følelse af mystik og magiske kræfter. De grønne og røde farver har stor betydning for historien og er i virkeligheden farver, der har en central rolle i vores samfund. Alle er vi opdraget i tanken om de to farvers diametrale modsætning. Hvor grøn repræsenterer ’det tilladte’, er rød ’det forbudte’. Grøn er ’ja’, rød er ’nej’. Grøn er progressiv, rød er farlig. Også i Skyggesider har nordlyset samme indflydelse, om end betydningen er af dæmonisk karakter.

 

Kvindeansigtet er rammende for historien. Det intense blik, der på én gang drager og vækker en urolig følelse, er en nøjagtig visuel tolkning af Tricias oplevelser. For mig er det næsten som at se ind i bogen uden at læse ordene. Hvad ser du?

 

På bogens bagside er det astronomiske symbol for solen repræsenteret. Solen har en central rolle i fortællingen, og symbolet er gengivet mange steder i bogen. Også øjet på bogens forside kan give association til solsymbolet. Den sorte ring rundt om iris sammen med pupillen danner en cirkel med prik i centrum. 

Med lys skabes skygger. Som dem vi ser ved bogens titel. Mørke silhuetter der måske skjuler en gådefuld sandhed …     

 

Omslaget til Skyggesider er designet af mediegrafiker Danielle Finster.

bottom of page