top of page

Nattens sanger genudgives i september 2023

i en hel ny udgave!

Nattens sanger 3D.png
UDSOLGT
NATTENS SANGER

ISBN 978-87-7190-357-7

Genre:

Dark fantasy, Paranormal romance, Young Adult (YA)

Handling:

Da Victoria forelsker sig i den mystiske godsejer, befinder hun sig pludselig i en verden af vampyrer. Hun havner i en stridighed, der kan koste hende livet, og hun bliver midtpunkt i et farefuldt spil af bedrag og altopslugende begær. Undsætningen viser sig at komme fra en ældgammel mytologi, som giver Victoria en central plads i vampyrernes verden, men samtidig kræver valg, der mentalt er ved at flå hende over i to. Fjender truer overalt, og skæbnen synes umulig.

Hvem kan Victoria stole på, og hvor langt tør hun gå for kærligheden?

Uddrag:

Lykken fik mig til at smile bredt, og i min evige besættelse higede jeg efter hans kys. Jeg slap kontrollen og lod mig smelte sammen med vinden og hans dybe blik. Det føltes, som om jeg svævede. Svævede på en hårfin balance mellem fuldendelse og forfald – mellem himmel og hav. Mellem funklende stjerner og uhyggelig dybde.

 

Sider:

642 - Hardback

Læsermålgruppe:

Fra 13 år.

Udgivet på Forlaget mellemgaard, 2017

ANMELDELSER:

***** 5/5 stjerner

"Nattens Sanger trilogien er uden tvivl den bedste vampyrhistorie, jeg nogensinde har læst."

Cilles Læsesal: http://cilleslaesesal.dk/

***** 5/5 stjerner

"Læs denne her skønne fantasy skrevet af Christina Bonde."

Sannes Blog: http://striboltbogblog.dk/

**** 4/5 stjerner

"Helt sikkert en serie jeg kan anbefale."

Isas Boghjørne: http://isasboghjoerne.dk/

**** 4/5 stjerner

"Hvis man er til vampyr fortællinger, vil jeg klart anbefale denne, som muligvis er til det lidt mere voksne publikum end så mange andre indenfor genren."

Reading Raindrops: http://readingraindrops.blogspot.dk/

"Nattens Sanger er en let og godt skrevet fantasy, der bejler til de fleste."

Excited Reading: http://excitedreading.blogspot.dk/

BAG OM NATTENS SANGER
Jeg påbegyndte manuskriptet til Nattens Sanger i juli 2010. Det var før, jeg havde overskud til at åbne en Twilight bog; før jeg kastede mig over True Blood serien, og før jeg slugte Vampire Diaries på dvd. Jeg var hjemmegående mor til to småbørn. Min dag var optaget af praktiske gøremål, og jeg kendte absolut ikke til ordet 'nattesøvn'. Jeg levede i en boble, der gav næring til et sekundært tankeunivers og fik historierne til at vokse med forrygende fart i mit hoved. Til sidst fyldte tankerne så meget, at jeg måtte finde tid til at skrive dem ned, og det blev starten på min karriere som forfatter.
 
Jeg husker stadig den aften, jeg lod mig dumpe ned i mit sofahjørne med min computer i skødet og skrev de ord, der, den dag i dag, stadig indleder Nattens Sanger: "Natten drager mig".
Tusindvis af ord fulgte sidenhen. Ord, der dukkede op i løbet af dagen, dialoger der blev levende og udviklede sig i mine tanker. Nattens Sanger blev skrevet med et barn på armen og et barn på mit knæ. Den blev skrevet med den ene hånd på tastaturet, mens den anden hånd rørte i gryderne; men mest af alt blev historien skabt i de stille nattetimer.
 
Jeg skrev ikke med tanke på udgivelse. Jeg skrev for min egen skyld, og fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg skrev, fordi ordene gjorde trætheden udholdelig, og fordi de helede sorgen over at have mistet min bedste veninde til en kræftsygdom.
Først da jeg stod med det færdige manuskript i hånden og indså, at jeg faktisk havde skrevet en historie af fuld boglængde, begyndte jeg at undersøge mulighederne for udgivelse. Jeg havde tilbragt en masse tid sammen med mine figurer og følte, at de fortjente at leve uden for min computer - heldigvis var der andre, der var enige.
 
Ideen til Nattens Sanger havde beskæftiget mine tanker i årevis. Allerede som teenager fyldte spørgsmålet om skæbnen, og eftersom jeg også var optaget af myten om vampyrer, var det nærliggende for mig at sammenføje de to.
 
Skæbnetanken fascinerer mig, og mytologien bag er ganske interessant. I den nordiske mytologi finder vi de tre skæbnegudinder, der sidder under verdenstræet og spinder de levendes livstråde og klipper dem til. I den græske mytologi finder vi ligeledes tre skæbnegudinder, som spinder, udmåler og klipper menneskes livstråd.
Så er der en mening med alting? Er menneskets vilje og handlinger bestemt af årsager, vi ikke selv er herre over, eller skaber vi vores egen skæbne?
 
Vampyrernes væsen tvivlede jeg derimod aldrig på. De skulle ernære sig af menneskeblod og være frataget menneskelige følelser. Dog skulle vampyren være i stand til at genkende følelsesmæssige reaktioner fra sit menneskeliv og være et rationelt tænkende væsen. Vampyrernes natur skulle endvidere kunne forklares i logikken. Jeg kan udmærket se det interessante ved at lade vampyrer sove i kister i dagtimerne, men hvorfor det skal være nødvendigt for dem at have et søvnbehov overhovedet, kan jeg ikke finde en holdbar forklaring på. Ligeledes virker sølvmyten heller ikke logisk for mig. Kan vampyrer, der er immune overfor al sygdom, blive ramt af en allergisk reaktion?
 
Hovedpersonen Victoria var den nemmeste figur at skabe. Hun er ganske enkelt bygget op omkring mig selv. Ikke at jeg ser verden gennem Victorias øjne, men hendes følelsesmæssige reaktion er ikke fjern fra min egen. På mange områder tænker Victoria som jeg, hun taler som jeg og reagerer på sin omverden, som jeg forestiller mig, at jeg ville gøre det.
Min sindsstemning påvirkede således Victorias rejse, og ud fra denne fik handlingen og interaktionen mellem figurerne sin dynamik.
 
Hvor Victoria, Lucas og Alexander var ret tydelige for mig fra historiens begyndelse, blev det øvrige persongalleri skabt løbende. Figurerne blev, sammen med deres navne, simpelthen opfundet efterhånden som historien krævede dem.
Hovedpersonernes navne var dog heller ikke fastlagte fra begyndelsen. I lang tid hed de bare 'han' og 'hun', men i mangel af bedre forslag, besluttede jeg at anvende de navne, der står mit hjerte nærmest - nemlig mine børns navne.
Her opstod så ideen til navnebetydning i relation til skæbnen. Jeg kendte betydningen af Victoria og Alexander , og eftersom det øvrige persongalleri hver især har deres rolle at udfylde, bevægede jeg mig ud i navneforskning. Som regel blev figurernes budskab klart for mig før navnet, og ind imellem var det en udfordring at finde navne, der både kunne bære budskabet og samtidig var passende for figuren. 
 
Den egentlige handling var ikke gennemtænkt på forhånd. Jeg havde et ret sikkert billede af, hvordan Nattens Sanger skulle tage sin begyndelse, og jeg vidste nøjagtig, hvordan historien skulle ende, men selve plottet og de tråde, der blev spundet og samlet undervejs, opstod løbende - som et puslespil der skal lægges én brik ad gangen.
 
Det tog mig godt tre måneder at skrive hver del af Nattens Sanger, men med arbejdstid til redigering, omskrivning, korrektur og alt, hvad det færdige resultat har krævet, er arbejdstiden nok nærmere 1 år pr. bog.
 
Selve titlen, Nattens Sanger, var noget af det sidste, jeg fastslog. Undertitlerne Besat, Skæbne og Følelse var oplagte valg og blev fastsat i begyndelsen af hvert manuskript, men jeg manglede en titel, der kunne binde de tre bøger sammen. Nattergalen blev afgørende for mit valg. Den lille fugl flyver med os fra bog til bog og har sin helt egen betydning for historien. Nattergalen er for mig blevet et symbol på bøgernes sjæl.
 
Nattens Sanger er Victorias historie. Bøgerne skal læses med metaforiske øjne - fantasy med et poetisk udtryk. Det er sådan, jeg holder af at skrive, og det er sådan, jeg fortæller mine historier bedst.

DE ENKELTE BØGER I SERIEN:

nattenssanger1_3D.png
UDSOLGT
NATTENS SANGER 1. del # BESAT

ISBN 978-87-93126-79-4

 

Genre:

Dark fantasy, Paranormal romance, Young Adult (YA)

 

Handling:

For 23-årige Victoria Rose er livet en kamp mod de følelser, der afholder hende fra at leve det. Hendes tilværelse er præget af eftervirkningerne fra et overfald, der har spoleret hendes selvværd og frarøvet hende troen på kærligheden - indtil den dag hun møder Lucas.

I et skæbnesvangert opgør med fortiden forandrer Lucas ikke bare Victorias liv, men hele hendes virkelighed. Hun befinder sig pludselig i en verden af vampyrer og havner i en stridighed, der er ved at koste hende livet.

Undsætningen viser sig at komme fra en ældgammel fatalistisk overbevisning, der vil give Victoria en central plads i vampyrernes verden, men samtidig kræver valg, der mentalt er ved at flå hende i to halvdele.

 

Hvilken løsning skal vælges, når kærligheden splitter mod hver sin verden, og når skæbnen synes umulig? Kan hjertet forenes i den bestialske sandhed, og hvor langt tør Victoria gå for at efterstræbe lykken?

 

Besat er den første roman i vampyrserien Nattens Sanger.

 

Uddrag:

Jeg lukkede øjnene og lyttede til den bløde sang. Dragende - som sødmen af hans duft. Så forsvandt nærheden og ændrede sangen.

"Jeg håber ikke, at jeg forskrækkede dig?"

Jeg hev luften ind og åbnede øjnene. I sekunder så jeg mig anspændt omkring, før mit blik standsede.

Som lyn fra en klar himmel gik hele min verden i stå. Alt hvad jeg var, mit liv, min fortid og min fremtid, forsvandt som ved et trylleslag, og tilbage var kun nuet. Og selv om nuet forekom helt uvirkeligt, stod alting lysende klart. Verden i nutiden føltes knivskarp! Manden foran mig var min verden, min nutid. Han stod så skarpt, at alt andet fuldstændig blegnede. Jeg var besat.

 

Sider:

316 - Paperback

 

Lydbog:

9 timer og 15 min.

 

Læsermålgruppe:

Fra 13 år.

 

Udgivet på Forlaget mellemgaard, 2014/AV Forlaget, 2014

ANMELDELSER:

 

**** 4/5 stjerner

"Fantasy-genren har fået skarp konkurrence ..."

"Historien var spændende og velskrevet ... Jeg var henført til hendes univers, som tiltrak mig og havde svært ved at løsrive mig."

Andrups Bookshelf: http://andrupsbookshelf.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Bogen er fængende, interessant og et fantastisk bevis på, at Danmark også kan være med, når det handler om fantasy og vampyr-romancer. Jeg læste bogen på 1 dag, for den var virkelig ikke til at ligge væk!"

Xenia's Bog-Blog: http://xeniasbogblog.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Den rørte noget helt specielt i mig ... Jeg har fået troen tilbage på at der stadig findes vampyrhistorier derude der skal fortælles."

Bøger på Tværs: http://bogpaatvaers.blogspot.com/

**** 4/5 stjerner

"... hun beskriver det hele så tydeligt, at man nærmest kan se det som en film imens man læser det."

Læsehesten: http://laesehesten.wordpress.com/

 

**** 4/6 stjerner

"'Besat' er endnu en bog om vampyrer, men formår alligevel at bringe noget nyt til bordet."

De Unges Ord: http://deungesord.dk/

"Bogen er fyldt med smukt sprog og spændende metaforer ... En spændende bog, en spændende måde at gribe velkendte temaer som lykke, længsel og kærlighed an på."

Bogsyn: http://bogsyn.dk/

**** 4/5 stjerner

"Jeg bliver nok aldrig 100% træt af vampyrromaner, men især ikke hvis der bliver udgivet flere som Besat. Den er super velskrevet og man bliver grebet af bogens stemning og ikke mindst den unikke handling fra start.

Sabine's bogblog: http://sabiineb.wordpress.com/ 

**** 4/5 stjerner

"Christina Bonde er en fantastisk forfatter, og hun fortjener stor ros for denne trilogi."

Readers Wall: http://readerswall.dk/

**** 4/5 stjerner

"Man bliver revet med og hun får penslet de fineste billeder, mens historien skrider frem."

Flyv med mig: http://flyvmedmig.blogspot.dk/

**** 4/5 stjerner

"... jeg var ikke helt sikker på, om en bog om vampyrer ville være noget for mig. Men det var det - jeg var i hvert fald meget begejstret for den."

Boghjørnet: http://boghjoernet.dk/

**** 4/5 stjerner

"Jeg er betaget."

Din Boganmelder: http://dinboganmelder.dk/

**** 4/5 stjerner

"... en spændende og meget gennemtænkt fortælling ..."

Bachs bøger: http://bachsbooks.blogspot.dk/

**** 4/5 stjerner

"Et nyt pust til vampyrgenren ..."

Forestilling om paradis: http://forestillingomparadis.blogspot.dk/

nattenssanger2_3D.png
UDSOLGT
NATTENS SANGER 2. del # SKÆBNE

ISBN 978-87-93175-67-9

 

Genre:

Dark fantasy, Paranormal romance, Young Adult (YA)

 

Handling:

Da sorgen knuser Victorias hjerte, imødegår hun sin skæbne. Men uventede hændelser komplicerer hendes nye eksistens. Mens skæbnegudindernes budskab bliver klart, finder Victoria sig selv som midtpunkt i et farefuldt spil af bedrag og opslugende begær.

 

Hvordan kan Victoria hævne sin sorg, når missionen truer hendes kærlighed til Lucas? Når vejen til sejr tvinger hende i armene på ondskaben? Når magten, hun selv besidder, er eftertragtet og årsag til forbrydelse? Hvem kan hun stole på?

 

Fjenderne truer overalt. Tvinger Victoria til at beskytte fortiden.

Så fødes en ny skæbne, der samler Victorias hjerte ...

 

Skæbne er den anden roman i vampyrserien Nattens Sanger.

 

 

Uddrag:

Ud af intetheden stod Lucas pludselig foran mig. Hans sorte øjne betragtede mig intenst, mens han langsomt knælede ned.

Nu, i mine sidste sorgfulde hjerteslag, så jeg min skæbne klart. Dette var ikke enden på mit liv, men begyndelsen. Alt, hvad min fortid havde budt mig; alt, hvad min gamle eksistens havde betydet, havde rustet mig. Jeg var blevet formet til fremtiden, og Lucas ville bringe mig derhen.

Jeg skulle kun vente nu. Selv om tiden var knap, var fremtiden endeløs. Lucas var hele min skæbne.

 

Sider:

312 - Paperback

 

Lydbog:

9 timer og 45 min.

 

Læsermålgruppe:

Fra 13 år.

 

Udgivet på Forlaget mellemgaard, 2014/AV Forlaget, 2015

ANMELDELSER:

 

**** 4/5 stjerner

"Hendes skrivetalent er udsøgt, og jeg følte ikke, at jeg læste; jeg oplevede ..."

Andrups Bookshelf: http://andrupsbookshelf.com/

 

"Som i Besat er sproget unikt grænsende til det sublime ... Skrivetalentet er oplagt. Skrivemissionen ligeledes. Man bliver mæt og salig ved at læse bogen."

Bogsyn: http://bogsyn.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Bogen var medrivende og meget svær at slippe."

Bøger på Tværs: http://bogpaatvaers.blogspot.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Bogen er helt ufattelig spændende, og lige som du tror, at du har regnet det hele ud, sker der noget nyt og uventet."

Readers Wall: http://readerswall.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"I SKÆBNE sker der meget mere spændende og plottwist-agtige ting, og bogen var aldrig kedelig."

Sus' bogblog: http://susbogblog.wordpress.com/

 

**** 4/6 stjerner

"Desuden har jeg kæmpe stor respekt for Christina Bondes mod, og synes det er et flot og gennemført univers, hun har fået skabt i 'Nattens Sanger'-serien."

De Unges Ord: http://deungesord.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"... jeg vil klart anbefale jer bogen, hvis I gerne vil læse en god og spændende vampyr serie."

Læsehesten: http://laesehestendks.wordpress.com/

 

**** 4/5 stjerner

"'Skæbne' var intet mindre end en fantastisk efterfølger til 'Besat'... Christina Bonde formår simpelthen at skabe så vidunderligt et handlingsforløb ..."

Flyv med mig: http://flyvmedmig.blogspot.dk/

 

********* 9/10 stjerner

"... denne fortsættelse er intet mindre end genial!"

Boggnasker: http://boggnasker.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Jeg synes virkelig, det var en helt perfekt udvikling af historien."

Boghjørnet: http://boghjoernet.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"... umådelig godt skrevet og meget følelsesladet bog."

Bachs bøger: http://bachsbooks.blogspot.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Jeg glæder mig til sidste bind i serien ..."

Forestilling om paradis: http://forestillingomparadis.blogspot.dk/

 

***** 5/5 stjerner

"Jeg mangler simpelthen ord."

Din Boganmelder: http://dinboganmelder.dk/

nattenssanger3_3D.png
UDSOLGT
NATTENS SANGER 3. del # FØLELSE

ISBN 978-87-93204-06-5

 

Genre:

Dark fantasy, Paranormal romance, Young Adult (YA)

 

Handling:

Missionen er sat i værk. Med blodet som sit eneste våben og med de følelser, der manifesterer budskabet, kaster Victoria sig ud i kampen. Helt tæt på Hector skal hun sikre sejren. Men intet går som forventet.

 

I ondskaben finder Victoria svar på vitale spørgsmål, der sender hende ud i en afgørende vendetta, der truer med at koste hende dyrt. Nødtvungent må hun acceptere Lucas og Alexander i en magtfuld forening, der vil revolutionere vampyrsamfundet for altid.

 

Fortidens dæmoner bekæmpes, og i kulissen venter uforudsete forandringer. I sin endegyldige skæbne finder Victoria omsider sig selv. Lykken synes fuldbragt ... men er alle fjender besejret?

 

Følelse er tredje og sidste del i vampyrserien Nattens Sanger.

 

Uddrag (INDEHOLDER SPOILERE !!!):

Jeg stirrede rådvildt på ham, mens jeg søgte efter forståelse. Mit hjerte var ved at blive knust igen. Som da Rebecca døde, slog det revner og truede med at splintres i tusind stykker. Men der var ingen sorg. Det var angsten, der knuste det.

"Caritas!" hviskede jeg halvkvalt. "Åh ... nej!"

Så, i en eksplosion af panik, svævede jeg gennem mørket. Jeg kunne høre, at min elskede fulgte mig. Det var ikke forbi. Faren eksisterede stadig og overgik den ondskab, jeg troede, jeg havde bekæmpet. Jeg havde lovet at beskytte dem, og nu afhang deres liv af mig. Dette var det altafgørende slag. Dette var selve formålet med, at jeg i min skæbne var blevet velsignet med at have følelser.

 

Sider:

310 - Paperback

 

Lydbog:

9 timer og 28 min.

 

Læsermålgruppe:

Fra 13 år.

 

Udgivet på Forlaget mellemgaard, 2014/ AV Forlaget, 2015

ANMELDELSER:

 

***** 5/5 stjerner

"Christina Bondes trilogi om vampyrer og kærlighed er afrundet i et perfekt virvar af kærlighed, troskab og retfærdighed."

Readers Wall: http://readerswall.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Endnu en gang blev jeg overvældet af Christina Bondes beskrivelser. Titlen kunne ikke være mere rammende, da bogen er en rejse rundt i smukke observationer og indlevende følelser."

Andrups Bookshelf: http://andrupsbookshelf.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Jeg begriber stadig ikke, at det er en dansk forfatter, som har skrevet denne skønne serie. Så kan Stephenie Meyer godt pakke sine ting sammen!"

Flyv med mig: http://flyvmedmig.blogspot.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"FØLELSE var virkelig en god bog.

... en perfekt slutning på serien."

Sus' bogblog: http://susbogblog.wordpress.com/

 

***** 5/6 stjerner

"'Følelse' oversteg på mange områder mine forventninger ..."

De Unges Ord: http://deungesord.dk/

 

"Det er fremragende forfatterskab."

Bogsyn: http://bogsyn.dk/

 

********* 9/10 stjerner

"Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har læst en bog skrevet af Christina Bonde ..."

Boggnasker: http://boggnasker.dk/

 

**** 4/6 stjerner

"... en virkelig skøn serie jeg er stolt over er dansk."

Skrivepulten: http://karinhald.blogspot.com/

 

**** 4/5 stjerner

"Den er gennemført, fra start til slut, og man kan mærke vores forfatter hele vejen igennem bogen."

Læsehesten: http://laesehestendks.wordpress.com/

 

***** 5/5 stjerner

"Følelse er en fantastisk afslutning på denne serie."

Bøger på Tværs: http://bogpaatvaers.blogspot.com/

 

**** 4/6 stjerner

"Handlingen var rigtig god, der var ikke et kedeligt øjeblik."

Sabrina's Blog: http://sabrinasblog.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Super god afslutning på en rigtig velskrevet og god historie."

Bachs bøger: http://bachsbooks.blogspot.dk/

 

**** 4/5 stjerner

"Jeg har nydt at læse denne serie, den er anderledes end andre vampyrserier ..."

Forestilling om paradis: http://forestillingomparadis.blogspot.dk/

 

***** 5/5 stjerner

"Den var fantastisk!"

Din Boganmelder: http://din boganmelder.dk/

 

***** 5/5 stjerner

"LÆS DEN, LÆS DEN, LÆS DEN!"

Boghjørnet: http://boghjoernet.dk/

" Christina Bonde har fået skabt sin egen, moderne og meget troværdige danske udgave af de blodsugende bæster ... helt sikkert en meget læseværdig trilogi.   

 

Bachs bøger

 

Christina Bonde kan skrive ...

Magasinet Himmelskibet

 

 

" ... jeg kom på en rejse, jeg ikke havde set komme. ***** 

Saxo.com

bottom of page